Eleccions municipals a dues bandes

Per primera vegada, des de Viu Comunicació hem abordat el repte de fer el seguiment de les campanyes per a les eleccions municipals en dues poblacions: Molins de Rei i Sant Boi. Hem fet dues campanyes electorals, dues nits electorals, dues negociacions de pacte de govern i dues investidures.

El seguiment de la campanya ha estat, com és normal, esgotador. Tot i això, ens hem volgut sortir del dia a dia de l’agenda marcada pels partits polítics profunditzant en un dels gèneres més clàssics, l’entrevista,  intentant ser àgils i convidant en la lectura. A Viu Molins de Rei hem incorporat uns clips de vídeo per conèixer l’aspecte més personal dels candidats. A dSantBoi vam resoldre aquest aspecte amb un qüestionari de preguntes directes amb resposta curta.

Les nits electorals han estat una bogeria amb la cerca de reaccions dels diferents partits que van sortir publicades al dia següent. Les gràfiques interactives mitjançant Infogram han agafat protagonisme per explicar els resultats. A més, el seguiment en directe de la jornada ens ha ajudat a donar-nos a conèixer a Sant Boi. Una vegada més, el paper viralitzador de les xarxes socials va tenir una importància significativa. També hem experimentat amb noves eines per explicar les diferències entre els barris.

Per últim, hem seguit les negociacions per arribar als pactes de govern, que en aquest cas han estat força previsibles. Tot ha acabat amb la constitució dels dos ajuntaments, dos actes amb una importància especial de la fotografia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *